Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Koukl jsem na to video. Chce to stabilizátor. Jmenuje se to gimbal a můžete si to objednat na Amazonu.

My vám zde těžko poradíme, ale připadáte mě, že to ani nepotřebujete. Je to jako všude, čím víc svobody tím víc podnikatelů a jejich kreativity. Africe schází kapitálové statky. To jsou věci, které neslouží k přímé spotřebě, ale jsou někde na cestě mezi surovinou a konečným produktem pro lidskou spotřebu. Jsou to také vazby mezi lidmi zprostředkovávající vzájemnou směnu.

1 1
možnosti
Foto

Vážím si každého, kdo o věcech Afriky mluví, předává své viděné zkušenosti a hlavně vnímá skutečné kořeny minulosti, jak v dané oblasti navracet zemědělskou výrobu na cestu, z níz se vycházelo a vyjít se dá. Což ale v Africe s mnoha geografickými a jazykovými problémy velkého území nikdy jednoduché nebylo. Nikdy jsem tam nebyla

, ale stýkám se s lidmi, kteří tam v rúzných oblastech pobývali. Máme tu kolikrát zcela mylné představy zaostalých neschopných chudáků. co nic nezvládnou. Přitom jsou to zenědělští inženýři se znalostmi, o jakých se nám nezdá.

Existuje už i dost zdrojů( to by ovšem ti přemoudřelí strejci bez rozhledu...ve Vaší diskuzi. museli chtít znát), kde je jasně vysvětleno...že i kdyby ti lidi neměli děti a nesouložili, jak to normalizační úřad pohlavního styku Jiřího Doutnače naznačuje...jsou zkrátka jisté geografické danosti Afriky, nejen sahara a bažiny...s nimiž nic nenaděláte, zcela jiné řeky nevhodné pro dopravu, neb příliš vysoko pramení a řeka ve skocích není vhodná pro lodní dopravu, pro obchod, který my v Evropě bereme jako samozřejmost, je tu jeden moment mínusu jak dostat potraviny a zboží jinam... neexistuje tak i proto jazyková semknutost a výrazná kultura jako v hustě osídlené a geograficky nekomplikované Evropě, kdy se kooperuje. Dá se říci, že Afrika je staletími odsouzená být geografiickými podmínkami v zajetí nemožnosti. Leccos nejde. A nepújde. A o to víc obdiv, co Afričané dokážou. Jenže to chce mít level inteligence chtít ty věci vědět. Nad zdejší síly. Připravte se na to. Opravdu nejste v extrachytrém a vzdělaném prostředí. V diskuzi máte jeden důkaz vedle druhého. Fandím VámVR^

0 22
možnosti
JL

Díky za názor, ale ten plural majesticus bych nepoužíval - já třeba na Afričany žádný vliv nemám a vsadím se že 99,9% českých občanů taky ne. Pokud tam má někdo nějaký vliv, tak to bude bývalí koloniální vládcové (např. Francie), Čína, OSN apod. Pokud sjem si všiml, hladomory bývají tak, kde se válčí. Takže stačí aby Afričani neválčili (což se lehce řekne) a budou mít co jíst ne?

6 0
možnosti
JD

;-D No, hlavně se nesměj množit jak kobylky;-) ... populace se za posledních 50 let ztrojnásobila, mladý afričan si myslí, že mléko je prášek co se sype do vody a rejže roste v jutových pytlích :-/

25 1
možnosti
DC

D64a22v30i50d 72C64e39c75h

15. 2. 2022 19:18

Pocas hladomoru sa pocet ludi znizuje.

Africka populacia v cca 1950 cca 250 mil., dnes cca 1.300 mil.

Toto je hladomor?

34 0
možnosti
ZZ

Je to velmi jednoduché !

Stačí snížit porodnost.

Tak jak to v minulosti provedla Čína, měly by to provést všechny Africké a Arabské státy.

;-)

23 0
možnosti
KJ

K26a88r73e29l 40J20a45n62d43a

17. 2. 2022 12:46

Přečtěte si knížku Faktomluva od Hanse Roslinga. Zjistíte, že to funguje opačně - čím vyšší životní úroveň, tím nižší porodnost.

0 0
možnosti
ZZ

Malí farmáři nedokáží nasytit Afriku klasickým zemědělstvím, tak jak to dělali jejich pradědové před 100 lety.

Víte proč ?

;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
Jsem Kamila Hejlík Tembo, jsem Česka žijící v Zambii. S rodinou žijeme v Livingstonu nedaleko Viktoriiných vodopádů.

Zajímá mě psaní článků o Africe z hlediska kulturního a sociálního, ale také politického a mezinárodních vztahů. Vystudovala jsem kulturní a africká studia na UHK. Zaměřuji se také na témata zemědělství a klimatické změny v Africe.

Kromě toho máme s manželem organickou farmu, kde se snažíme budovat udržitelný život v souladu s přírodou.  Můžete mě sledovat na Facebooku a Instagramu Kamila Hejlik Tembo nebo naši farmu na Facebookové stránce Mosi-Oa-Tunya Organics.

Seznam rubrik