Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Těžko. Zkuste někdo v tom horku pracovat.

2 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
ZZ

jenže její pojetí udržitelného života v souladu s přírodou, Africe moc nepomůže.

;-(

1 0
možnosti
JU

J29o62s24e15f 47U46l98m21a85n

16. 2. 2022 12:20

Stejně jako v případě Romů, je příčina problémů Afričanů na straně Afričanů samotných a to i přesto, že Západ různým způsobem přispívá k tomu, aby se situace nevyřašila. A stejné je to v USA v souvislosti s Indiány. Tam přijedete třeba někde do Tennessee a jdete se podívat do indiánské rezervace, jak tak oni žijou. Zjistíte, že prodávají kamínky, čelenky a další podobné cetky, které nemají v podstatě žádnou hodnotu a turisté si je kupují buď jako suvenýr nebo prostě jen ze soucitu. Komunita se sama neuživí, potřebuje státní dotace. Naproti tomu o kus dál existuje a prosperuje uzavřená komunita Amišů , která si dobrovolně ještě více ztížila situaci tím, že používá primitivní nástroje. Jejich komunita vyžaduje řád a disciplínu. Bez ní by byli stejně ztracení jako ti Indiáni vedle. Stejně tak Židé, pokud je necháte v rozbourané osadě a 10 let o nich neuslyšíte, tak až se za těch 10 let vrátíte, rozbouraná osada je opravená a prosperuje a vůbec si její obyvatelé nestěžují na to, že jsou nějak vyloučení a že potřebují pomoc zvenčí. Zkuste naopak Romy umístit do nově vybudovaného sídliště. Výsledek bude přesně opačný.

24 0
možnosti
Foto

Problém Romů není na jejich straně, ale na straně státu s jeho devastujícím sociálním programem.

0 11
možnosti

Výnosy jsou silně ovlivněny hnojením a automatizací. Když budete pole okopávat motyčkou a na hnojení použijete dvě krávy, sice použijete asi nej hnojivo na světě, ale v zoufale malém množství. Proto vyspělé státy světa nemají s jídlem problémy (teda, je s jeho přebytky)

Problém Afriky je v tom, že je zaostalá ve všech oblastech. Nelze vypíchnout jen jednu. Když dáte lidem vzdělání, nebudou ho mít jak uplatnit. Když jim dáte stroje, nebudou mít vzdělané lidi na jejich ovládání.

Každý stát si musí projít svým vývojem, kdy postupně zvedá všechny aspekty života. Když zvedeme uměle jen jeden, ostatní ho stáhnout zpátky.

5 0
možnosti
Foto

Oni potřebují svobodu a kapitalismus. Nic víc.

2 2
možnosti
JP

Osobně si myslím, že Zimbabwe je zářný příklad afrického problému. Za časů hrozného kolonialismu tato země sytila polovinu britského imperia a zemi ze pod vládou hrozného bílého muže dařilo.

Pak zemi převzalo osvobozenecké hnutí a hlavně Mugabe a vše šlo do kopru. Abychom to celé zachránili, tak jsme do Afriky začali pumpovat tuny potravin a naučili jsme afričany jen čekat na další dodávku potravin.

Od lidí co tam byli a jejich zkušeností mě děsí africký názor. "Proč bych měl něco dělat, když mi jídlo a vodu přiveze humanitární konvoj? Já nemusím dělat vůbec nic"

Nejlepší řešení, jak Africe pomoct je, nechat Afriku Afrikou, ať se místní naučí postarat se o sebe a o své blízké sami. Je to smutné, je to drastické, bude to stát hromadu lidských životů, ale pro budoucí generace to je bohužel nevyhnutelné.

39 0
možnosti
MN

Já bych Zimbabwaňům doporučil sbírat ořechy mongomongo a následně je jíst.

2 0
možnosti
Foto

Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. V případě Afriky se za tento dobrý úmysl vydávalo zrušení kolonií, které pod fanglí lidskosti prosazovaly velmoci bez kolonií. Výsledek známe. V opačném případě by se Afrika pod vládou kolonizátorů postupně civilizovala a původní zotročení Afričanů by kultivovalo stejně jako tomu bylo v USA.

7 0
možnosti
Foto

Nevim, proc by obcane CR meli resit problemy kontinentu Afrika. Resenim je neresit. :-/

Nam se asi nelibilo, kdyby nekdo z Angoly nebo Pobrezi Slonoviny snazil resit problemy CR.

18 1
možnosti
Foto

Proč odmítat dobrý nápad z Angoly nebo z Pobřeží slonoviny? Protože můžeme být hrdě za voly a vždy si hýčkat bílé voloviny:-)

1 6
možnosti
Foto

Připomněla jste mi jeden dokument o obrovském nerostném bohatství. z něhož nemají běžní Afričané téměř nic. Vymýtit hladomor v Africe možná lze. Zatím však převažují zprávy o tom, že lze vymýtit vedle Vámi zmíněných ořechů lecco.

0 0
možnosti
MR

Otázka je spíše o tom proč máme potřebu řešit problémy druhých ... Když se podíváme do historie, tak to řeší každá nová generace, jež má vlastně fázi kde se učí globálně vnímat svět. Lze říct, že to tak není o tom či onom, zde hladomoru, ale o tom, že kdo se zde narodí, tak nemá hotové vědomí, nemá žádné, žádné zkušenosti a spolu se svoji generací se musí všemu naučit poznat, tak jako předchozí generace a zde postupuje podle fází, kde se učí chodit, mluvit, chápat přírodní děje, odlišnosti druhých atd. Je to svým způsobem zakletí lidského rodu, neboť dospívající generace skrze tyto fáze pak tlačí na svět a pak vznikne chaos. Nedávno zde bylo třeba Arabské Jaro, jež rozvrátilo křehký systém zemí 3. světa a přineslo nástup Islámského státu a rozpadu Blízkého východu. Z minulosti: Charitativní píseň We Are The World napsali Michael Jackson a Lionel Richie. V roce 1985 ji nazpívala skupina pěveckých hvězd největšího kalibru v rámci pomoci hladovějící Africe.Skutečný dárek Člověka v tísni slaví 10 let. Za tu dobu se do Afriky podařilo darovat například 6 tisíc koz a ovcí či 800 tisíc stromů. Dárci přispějí na položku z nabídky a Skutečný dárek je poté uplatněn v Africe. Přesto – dárcovským inovacím se meze nekladou. Vybrali jsme pro vás 10 top reakcí na Skutečný dárek. 2018. Například na jihu Etiopie Člověk v tísni vzdělává chudé farmáře a farmářky ve 12 zemědělských školících střediscích, aby dokázali efektivněji hospodařit. Kromě toho do začátku dostávají potřebné osivo a nářadí, jako jsou motyčky nebo hrábě.

0 4
možnosti
MR

Je už za 1. minutu 12., kde je potřeba si uvědomit jak "devastují" svět a naše okolí nové nastupující generace skrze tento fenomén a to že i neplatí tak investice do vzdělání ale investice do zkušeností. Pak je to zde odezdi ke zdi, třeba Gréta ..., neuvědomují si že svět není jeden ..., ale jsou zde civilizace, státy predátoři, zde třeba Rusko, Severní Korea i Čína ..., kde v top vidí svoji příležitost jak ještě více "zatopit" Evropě a navíc Evropa díky chování mladých generací se vzdala to co bylo historicky a geopoliticky dáno, stabilizovat region kolem Evropy, tedy Blízký východ, Afriku ... Zde to není o to projektovat své myšlení a vnímání světa, ale chápat historickou kontinuitu a odlišné vnímání světa. V rámci dalšího inženýrství jsme potlačili otcovské role - autority ve společnosti, vládne ženský rozum - pravá mozková hemisféra, jež chce krásný svět, rodinu a občany jako děti a Evropa nemá otcovské autority, osobnosti zvláště pro tuto dobu a otěže přebírají jiní, zde máme lekce od Putina. Navíc třeba Čína jež má 1,2 miliardy lidí, taky si zde mohou mladé generace říci, že je čas pomoci Africe, pak Indie ... Přeji prima dny ...

0 3
možnosti
Foto

Nevím, jestli se dá hladomor v Africe vymýtit, ale věřte nebo ne, u nás řešíme, že děti nemají peníze na obědy. Tak až to vyřešíme, možná bude kapacita na řešení problémů v Africe. Bývalo dobrým zvykem ve slušné společnosti, že se člověk nejdříve postaral o rodinu, pak o své kamarády, sousedy, známé a teprve potom řešil problémy někoho z druhého konce světa. Není v tom žádné sobectví, jinak to prostě nejde.

30 1
možnosti
HV

Nu, v podstatě lze s Vámi souhlasit. Nicméně bychom neměli řešit to, že děti nemají peníze na obědy, ale že jejich rodiče rozfrcají peníze co měly dát dětem na obědy za cigarety (alkohol, fastfood, ... a další “důležitosti).

2 1
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
Jsem Kamila Hejlík Tembo, jsem Česka žijící v Zambii. S rodinou žijeme v Livingstonu nedaleko Viktoriiných vodopádů.

Zajímá mě psaní článků o Africe z hlediska kulturního a sociálního, ale také politického a mezinárodních vztahů. Vystudovala jsem kulturní a africká studia na UHK. Zaměřuji se také na témata zemědělství a klimatické změny v Africe.

Kromě toho máme s manželem organickou farmu, kde se snažíme budovat udržitelný život v souladu s přírodou.  Můžete mě sledovat na Facebooku a Instagramu Kamila Hejlik Tembo nebo naši farmu na Facebookové stránce Mosi-Oa-Tunya Organics.

Seznam rubrik