Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jestliže je místo "charakteristické písčitou půdou, žádnou vegetací včetně stromů", tak zkrátka není vhodné k životu, ba dokonce k osídlení. Vědí to kytky, vědí to zvířata, jen lidé se diví, že na takovém místě hladoví, a čekají na humanitární pomoc.....

4 0
možnosti
PB

P58e51t81r 75B61u80r96i63a20n

16. 4. 2022 15:03

Takže v Zambii, jak jsem pochopil, to dělali blbě, dělají a ještě dělat budou.

Kdo chce kam, ať si tam i sám pomůže.

1 0
možnosti

Ty houby jsou pěkné - vypadají jako naše syrovinka.

1 0
možnosti
Foto

Také mi tak připadaly.

0 0
možnosti
JL

Klimatu a tim i Africe skodi pocet obyvatel planety. 1945 bylo "jen" 3miliardy a pul obyvatel planety. Dnes pres 7 miliard. Planeta je stale stejna jak roku 1945!!

Norove zjistily, ze starsi lide "prdi" vice a tak tu planetu zamoruji vice. Asi nas budou strilet.

4 0
možnosti
JL

I Evropa momentálně naráží na limity svého růstu, pokud jde o energie a chemicky nezničenou půdu.

0 0
možnosti
JL

Já si myslím všeobecně, že člověk by měl používat rozum a odhadnout, kolik dětí z jeho rodiny je schopno přežít v daných podmínkách....Dokud se to nenaučí, budou lidi prostě umírat hlady. Mohou se samozřejmě naučit využívat nějaké potraviny, jak to popisujete, ale tím víc se budou množit a nic se tím nevyřeší.

11 0
možnosti
ZH

A co třeba začít místním vysvětlovat, že mohou mít jen tolik dětí, kolik jich jsou schopni s ohledem na místní podmínky uživit? Odečteme-li pomoc zvenčí, která může kdykoliv skončit, pak jsou další variantou hladomory.

11 0
možnosti
PK

Nebo cesta do Evropy, která se nemnoží dostatečně.

0 1
možnosti
Foto

Pod Afrikou jsou nesmírné zásoby fosilní vody a civilizovaný svět místo aby vydal pár miliard na zkultivování tohoto světadílu, raději vydává nesmírné částky na nelidské války a zbrojení.

0 1
možnosti
PV

P77a49v37e54l 88V67é98b83r

15. 4. 2022 20:05

A není to spíše záležitost místních využít své přírodní bohatství?

Před léty (ještě za socialismu) mně vyprávěl kamarád námořník o svých zážitcích z Afriky. Např. na břehu moře seděla žena a v náručí jí umíralo dítě hlady. A ona seděla a hleděla na vodu, ve které se proháněla hejna ryb a ji nenapadlo vzít udici (v tom množství by stačila i improvizovaná udice), nějakou rybu ulovit a dítě nakrmit. A čekala na potravinovou pomoc.

5 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 758x
Jsem Kamila Hejlík Tembo, jsem Česka žijící v Zambii. S rodinou žijeme v Livingstonu nedaleko Viktoriiných vodopádů.

Zajímá mě psaní článků o Africe z hlediska kulturního a sociálního, ale také politického a mezinárodních vztahů. Vystudovala jsem kulturní a africká studia na UHK. Zaměřuji se také na témata zemědělství a klimatické změny v Africe.

Kromě toho máme s manželem organickou farmu, kde se snažíme budovat udržitelný život v souladu s přírodou.  Můžete mě sledovat na Facebooku a Instagramu Kamila Hejlik Tembo nebo naši farmu na Facebookové stránce Mosi-Oa-Tunya Organics.

Seznam rubrik